DANSK TALENT AKADEMI  

Annonceret 26. november 2014

Udskriver: 
Holstebro Kommune i samarbejde med DTA, Færchfonden og Realdania

Vinder af konkurrencen:
CUBO Arkitekter A/S, totalrådgiver,
 Preben Skaarup Landskab og Midtconsult Rådgivende Ingeniører

Dommerbetænkning kan hentes her

 

ARKITEKTKONKURRENCERDK varetager konkurrencerådgivning for denne projektkonkurrence.

Konkurrencen udskrives i henhold til EU-direktivet, som en indbudt projektkonkurrence, med udbud efter forhandling.
Holstebro Kommune er en af landets førende kommuner, når det gælder om at skabe rammer for at udvikle unge talenter inden for musik, kunst og design, dans, musical og teater samt forfatter.

Kommunen har skabt et attraktivt talentudviklingsmiljø for at tiltrække og fastholde unge talenter i Danmark. Det sker blandt andet gennem udvikling af et campusmiljø for talentudvikling, eliteuddannelse inden for kulturelle og idrætslige fag, samt ved at etablere bo-og opholdsmuligheder for unge. Det er netop disse bomuligheder kommunen i samarbejde med Dansk Talentakademi, DTA, ønsker at opgradere ved at igangsætte indeværende konkurrence om DTA Campus. DTA skal være det naturlige centrum og en smeltedigel for de forskellige fagligheder.

Midt i Holstebro Bymidte skal ”Campus” med kollegieboliger samt fælleslokaler og administration opføres. Den valgte byggegrund ligger attraktivt for de unge, tæt på de største kulturinstitutioner i byen.

Projektkonkurrencen og byggeriet realiseres i et samarbejde mellem Holstebro Kommune, Realdania og Færchfonden.
Konkurrencen og den efterfølgende forhandling forventes gennemført i perioden februar-november 2015. Konkurrencesproget er dansk.

Rådgivningsopgaven skal varetages som totalrådgivning med et arkitektfirma som totalrådgiver og øvrige firmaer som underrådgivere.

 

Prækvalifikationsannoncen kan hentes her  


De 5 prækvalificerede teams er:

  • AART architects, Aarhus / Viborg Ingeniørerne A/S, Viborg / A2 Arkitekterne A/S, Holstebro
  • C.F. Møller Danmark A/S, Aalborg / Cowi A/S, Viborg
  • Cubo Arkitekter A/S, Aarhus / Midtconsult P/S, Herning / Preben Skaarup Landskab, Aarhus
  • Dorte Mandrup Arkitekter A/S, København / Søren Andersen Arkitekter A/S, Holstebro / Niras A/S, Holstebro/Arkitekt Kirstine Jensens Tegnestue ApS, Aarhus
  • KPF Arkitekter A/S, Viborg / Formsprog, Viborg / Via University College / The Animation Workshop, ViborgRambøll Danmark A/S, Herning 

Besigtigelse afholdt d. 2. marts 2015